Széleskörű légtechnikai szolgáltatások
Poros légtechnikai rendszerek tisztítása
Konyhai zsíros légtechnikai rendszerek tisztítása
Komplex légtechnikai rendszerek tervezése és teljes körű kivitelezése
Meglévő légtechnikai rendszerek karbantartása
Légkezelők és ventilátorok karbantartása, szükség szerint javítása, légcsatornák állapotának felmérése, dokumentálása, átalakítása
Hűtő- és fűtőkaloriferek, szűrők takarítása, illetve szükség szerinti cseréje
Fan-coil rendszerek teljes körű karbantartása
Légtechnikai rendszerek mérése és beszabályozása
Régi épületekben tűzvédelmi csappantyúk utólagos beépítése
Műszaki tanácsadás, tervezés, kivitelezés
Split klímák telepítése, karbantartása

Szolgáltatások

Poros légtechnikai rendszerek tisztítása

„Az emberi élet a legnagyobb érték, ne kockáztasson!”

A jogszabály alkotók is felismerték a légcsatornák tisztításának fontosságát, ezért 2014-ben megszületett a 14 méternél magasabb házak légtechnikai rendszereinek kötelező tisztításának szabálya.

Az OTSZ honlapján megjelent 54/2014 (XII.5.) BM rendelet előírja, a14 méternél magasabb használati terű épületeknél minimum 3 évente a kötelező szakszerű tisztítást. Az elvégzett munkáról részletes dokumentációt kell készíteni.

A hazai lakosság túlnyomó többsége társasházakban lakik. Sokaknak a lakás nem csak az otthont, de egyben a legnagyobb anyagi értéket is jelenti. Nyilván senki nem szeretné, ha egy esetleges tűz kapcsán mindene odaveszne. Az elhanyagolt légcsatornákban felhalmozódó por és más egyéb szennyeződés könnyen lángra kaphat és akár több lakószintet érintve okozhat komoly tűzet. A tűz mellett a koszos légcsatornák táptalajt adhatnak baktériumoknak és ezzel folyamatosan veszélyeztethetik az Ön és családja egészségét.

A Légtechnika Mérnöki Kft., ahogy az a nevében is szerepel egy mérnöki háttérrel megerősített gépészeti cég, aki nem csak a szakszerű takarításról gondoskodik, hanem megfelelő tanácsokkal látja el a megrendelőit, annak érdekében, hogy a társasházak elszívó rendszere még hatékonyabban működjön. A Légtechnikai rendszerek utógondozása a fő profilunk, az adódó műszaki problémákat igyekszünk a legmagasabb színvonalon, költséghatékony megoldással kezelni. A jól képzett szakember csapatunk mellett, vállalat irányítási rendszerünk és magas összegre kötött felelősség biztosításunk ad teljes biztonságot megrendelőinknek.

Konyhai zsíros légtechnikai rendszerek tisztítása

„Cél, hogy a vendégek az ételek ízét élvezzék, és ne a konyhából kiáramló szagokat!”

A jogszabály alkotók is felismerték a légcsatornák tisztításának fontosságát, ezért 2014-ben megszületett a konyhai rendszerek kötelező tisztításának szabálya.

Az OTSZ honlapján megjelent 54/2014 (XII.5.) BM rendelet előírja, az éttermi zsíros elszívó rendszereknél minimum fél évente a kötelező szakszerű tisztítást. Az elvégzett munkáról részletes dokumentációt kell készíteni.

Komplex légtechnikai rendszerek tervezése és teljes körű kivitelezése

A Légtechnika Mérnöki Kft. ahogy az a nevében is szerepel egy mérnöki háttérrel megerősített gépészeti cég, aki nem csak a szakszerű takarításról és karbantartásról gondoskodik, hanem megfelelő tanácsokkal látja el a megrendelőit, annak érdekében, hogy az adott rendszer még hatékonyabban működjön és lássa el feladatát. A légtechnikai rendszerek utógondozása a fő profilunk, az adódó műszaki problémákat igyekszünk a legmagasabb színvonalon, költséghatékony megoldással kezelni. A jól képzett szakember csapatunk mellett, vállalat irányítási rendszerünk és magas összegre kötött felelősség biztosításunk ad teljes biztonságot megrendelőinknek.

Meglévő légtechnikai rendszerek karbantartása

Cégünk fő profilja a légtechnikai rendszerek felmérése, a poros és zsíros légtechnikai rendszerek tisztítása, légtechnikai rendszerek korszerűsítése és átalakítása, karbantartása.

Légkezelők és ventilátorok karbantartása, szükség szerint javítása, légcsatornák állapotának felmérése, dokumentálása, átalakítása

Megkeresésre az előre egyeztetett helyszíni bejárás után a meglévő légtechnikai rendszer állapotáról fényképes dokumentációt készítünk, és javaslatot teszünk annak kihasználtság alapján szükséges karbantartásáról esetleges átalakításáról.

Hűtő- és fűtőkaloriferek, szűrők takarítása, illetve szükség szerinti cseréje

A nem megfelelő karbantartás és a szűrők, kaloriferek tisztításának, cseréjének hiánya erős teljesítmény csökkenéshez és a gépek élettartam rövidüléséhez vezet, megelőzve ezt kérje segítségünket. Különböző légtechnikai, hűtési berendezések egyedi mérethelyes szűrők legyártatásával, cseréjével és tisztításával kapcsolatban is keressen minket bizalommal.

Fan-coil rendszerek teljes körű karbantartása

Vállaljuk, meglévő Fan-Coil berendezések (kazettás, légcsatornázható, parapet, álmennyezeti, oldalfali, stb.) karbantartását, javítását, cseréjét valamint új berendezések telepítését.

Légtechnikai rendszerek mérése és beszabályozása

Nem elég a légtechnikai rendszereket kiépíteni, azokat légoldalról a terv szerinti kiírásnak megfelelően kell beszabályozni, és a további esetleges változások alapján ezt módosítani. A több tíz éves tapasztalattal rendelkező mérnök munkatársaink nagy precizitással végzik el a méréseket és készítik el a szükséges jegyzőkönyveket.

Régi épületekben tűzvédelmi csappantyúk utólagos beépítése

Az mindenkor hatályos OTSZ-ben előírtak alapján az üzemeltető köteles minden hő- és füstelvezető, valamint tűzvédelmi berendezést karbantartásáról és időszakos felülvizsgálatáról gondoskodni. Ennek hiányát (a nem megfelelően karbantartott tűzvédelmi berendezés által okozott élet- és értékvédelmi kockázatnövekedés mellett), valamit a felülvizsgálatok során feltárt hiányosságok meg nem szüntetését a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet alapján a tűzvédelmi szakhatóság az üzemeltetőt pénzbírsággal sújthatja. Munkatársaink az előírt szakképesítéssel és megfelelő ismeretekkel rendelkezve az új tűzvédelmi berendezések beépítések mellett, elvégzik a meglévőek felülvizsgálatát, és a jegyzőkönyv elkészítése mellett ajánlatot adnunk a feltárt hibák javítására is.

Műszaki tanácsadás, tervezés, kivitelezés

A több tíz éves tapasztalattal rendelkező szakképzett mérnöki háttérrel megerősített gépészeti cégünk a tervezés és kivitelezés mellett segítséget nyújt, és műszaki tanácsokkal látja el minden szerződött partnerünket és leendő ügyfelünket.

Split klímák telepítése, karbantartása

Az lakásokba telepített klímákra sokszor akár 10 évig rá se „néz” szakszerviz, vagy hozzáértő szakember, ami nem csak, hogy a teljesítményét és élettartamát rontja a berendezésnek, hanem a különböző baktériumok miatt olyan légúti betegségeket is terjeszthet a működtetése során, mint például a legionella (49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet alapján a Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítményekre vonatkozó előírások betartásáért a létesítmény üzemeltetője, ennek hiányában tulajdonosa felel). NE VÁRJA meg amíg már csak a berendezés cseréje segíthet a helyzeten, vagy a családtagjai megbetegednek, segítünk. Vállaljuk társasházakba, lakóházakba való, valamint különösen nagy igénybevételnek kitett, széles hőmérséklet tartományban dolgozó szervertermi Split klímák telepítését, javítását és karbantartását is.

undefined undefined